Čokoládová pena je ideálnym dezertom pre každého čokoholika. Z pár ingrediencií a za minimálny čas si dokážete pripraviť dezert, ktorý nielen, že lahodí oku, ale ktorý upokojí dušu po náročnom dni, či pozdvihne večer strávený s priateľmi na úroveň dokonalosti.
Ingrediencie:
170 g horkej čokolády (príp. kombinácia dvoch druhov čokolády)
170 g masla
40 ml čiernej kávy
4 vajíčka
170 g hnedého cukru
30 ml rumu
15 ml vody
trošku soli
1 ČL vanilkového extraktu
Postup
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom a kávou. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Opäť vo vodnom kúpeli vyšľahávame žĺtka s 2/3 cukru a rumom, až kým zmes nezíska hutnejšiu konzistenciu. Necháme vychladnúť.
Keď sú obe masy vychladnuté, tak ich zľahka spolu zmiešame. Bielka spolu so štipkou soli a zvyškom cukru vyšľaháme a pomaly vmiešame do čokoládovo-žĺtkovej zmesi. Takto vytvorenú penu plníme do pohárikov a necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.
Tip na podávanie: spolu s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky a napr. s praclíkmi máčanými v karameli.
Páčil sa ti tento článok? Prihlás sa na náš odber noviniek a my ti dáme vedieť hneď, keď vydáme nové číslo magazínu.