Madlenky sú malé koláčiky v tvare mušle, ľahké ako pierko a s jemnou chuťou toho, čo máte radi. Môžete si urobiť klasickú vanilkovú príchuť, citrónovú alebo pridať obľúbené korenie. Na prípravu nepotrebujete špeciálne suroviny a výsledkom bude zakaždým príjemný chuťový zážitok.
Ingrediencie:
125 g masla
3 vajíčka
120 g hnedého cukru
1 PL medu
100 g hladkej múky
50 g na jemno nasekaných mandlí
štipka soli
kôra z jedného citróna + šťava
Postup
Maslo necháme rozpustiť a chvíľu odstáť. Medzitým si vymiešame vajíčka spolu s cukrom a medom do peny. Pridáme citrónovú kôru a šťavu z celého citróna. V druhej miske zmiešame sypké prísady - múku, na jemno posekané mandle, prášok do pečiva a štipku soli. Postupne pridávame k vajíčkam múčnu zmes na striedačku s rozpusteným maslom. Všetko spolu dobre premiešame.
Trúbu zahrejeme na 180 °C, na spodok dáme pekáč s dostatočným množstvom vody kvôli vlhkosti. Plech na madlenky si vymažeme maslom. Pozor! Neplníme ho cestom až úplne k okraju, lebo budú narastať. Pečieme 12-15 min.

Páčil sa ti tento článok? Prihlás sa na náš odber noviniek a my ti dáme vedieť hneď, keď vydáme nové číslo magazínu.